top of page
maria ritar vid bord_edited.jpg

Hej!

Attachment-1-32.png
Attachment-1-33.png
Attachment-1-4.png

Jag som driver Mötestecknare heter Maria Richter Simsek och arbetar som grafisk facilitator och graphic recorder. Det innebär att jag leder samtal, ritar live under konferenser och illustrerar så att alla förstår. Jag stödjer också projekt- och processledare i mötesledning och att designa medskapande processer. 

Kunskapen har jag fått genom 15 års erfarenhet och utbildning till process- och projektledare vid  treåriga ledarskapsskolan Kaospiloterna i Danmark. Jag har en bachlor i retorik och kulturvetenskap från Göteborgs universitet. Sedan 2006 har jag varit egen företagare och arbetat både för ideell, privat och offentlig sektor inom områdena hållbar utveckling, jämställdhet och grupplärande. Viktiga ledord i Mötestecknaren är resiliens, innovation och involvering. Jag tror att samarbete är en av de viktigaste lösningarna för att lösa komplexa utmaningar. Med systemiska och visuella arbetssätt hjälper jag er att  tänka tillsammans och utveckla lösningar som förändrar. 

Jag bor på lansbygden och är engagerad i frågor som rör landsbygdens förutsättningar och möjligheter. Som anställd har jag drivit nationella projekt som Aktiva byar, som nominerades till bästa landsbygdsprojekt 2019, och regionala projekt som Permapilot och Synvända inom ramen för landsbygdsprogrammet och Leader Linné Småland. Jag har även arbetat som processledare med regional jämställhetsintegrering.

Inspirationsbrev

Tack för ditt meddelande!

Vill du har inspiration inom grafisk facilitering och mötesledning?
Jag skickar ett par gånger om året ett mail med bilder, material och länkar som jag inspireras av. 

brevfågel_edited.png
bottom of page