top of page
maria ritar vid bord_edited.jpg

Hej!

Attachment-1-32.png
Attachment-1-33.png
Attachment-1-4.png

Jag som driver Mötestecknare heter Maria Richter Simsek och arbetar som graphic recorder och illustratör. Det innebär att jag ritar live under konferenser och illustrerar så att alla förstår. Jag stödjer också projekt- och processledare vid förberedelser av konferenser och möten. Då hjälper till att leda eller designa medskapande processer ofta på visuella och rumsliga sätt. 

Som mötestecknare och illustratör arbetar jag främst i Sverige ofta med kunder inom offentlig sektor inom frågor som hållbar utveckling, klimat, jämställdhet, landsbygd och sociala frågor.  

Kunskapen har jag från femton års erfarenhet av arbeta inom fältet och jag har utbildning i process- och projektledning vid treåriga ledarskapsskolan i Danmark och en bachlor i retorik och kulturvetenskap från Göteborgs universitet. Sedan 2006 har jag varit egenföretagare och arbetat både för ideell, privat och offentlig sektor inom områdena omställning, utveckling och design. Ledord för mig är lärande och involvering. Jag tror att samarbete och gemensamt lärande är en av de viktigaste lösningarna för att lösa komplexa utmaningar. Med systemiska och visuella arbetssätt hjälper jag till att få grupper att tänka tillsammans och utveckla lösningar som förändrar. 

Jag har under flera år varit gästlärare på Linnéuniversitetet,  programmet Design + Change. Där jag undervisar i infografik,  projekt- och processledning och design som verktyg för lokal utveckling. Som anställd har jag drivit nationella landsbygdsutvecklingsprojekt som Aktiva byar,
som nominerades till bästa landsbygdsprojekt 2019. Jag har även arbetat i längre projekt som processledare med regional jämställhetsintegrering. 

Inspirationsbrev

Tack för ditt meddelande!

Vill du har inspiration inom grafisk facilitering och mötesledning?
Jag skickar då och då mail med bilder, material och länkar som jag inspireras av. 

brevfågel_edited.png
bottom of page