top of page
Skärmavbild 2021-04-27 kl. 11.27.14.png

UTBILDNING

Jag erbjuder anpassade läroprocesser för grupper, projekt och organisationer.  Jag har erfarenhet av att undervisa på universitet, folkhögskola och för offentlig verksamhet. Jag erbjuder utbildningen och stöd inom följande områden:


 

 • Medskapande processer
  Här lär vi praktiska facilteringsmetoder och teori för att formger och leda involverande och medskapande processer, projekt eller möten som tar vara på oliktänkande gruppers kunskaper och erfarenheter. 

   

 • Visuell mötesdesign
  Här lär vi hur visuell mötesledning kan stödja förståelse av komplexa ämnen och utvecklingsarbete i grupper. Fokus ligger på grafisk facilitering, digitala plattformar och visuella mallar som hjälper dig leda och designa digitala eller fysiska möten. Öppen kurs
Juni & Augusti
2021

 • Visuellt tänkande - rita för att kommunicera 
  Här lär vi oss  hur visuellt tänkande stödjer utvecklingsarbete och vi lär oss teckna pedagogiska, enkla och snabba ikoner. Bygger ett gemensamt visuellt symbolbibliotek och templates till vår nästa presentation eller möte. 

banner.png

GRAFISK FACILITERING ❤️ DIGITALA MÖTEN

Kursen Grafisk facilitering och digitala möten är en upplevelsebaserad digital workshop i tre delar där aktiva samtal och praktiskt övning är grunden för att lära hur visuella metoder kan stödja möten och utvecklingsarbete. Du kan delta i en del eller hela kursen. Ett steg är ett tillfälle.  Öppenkurs genomförs i Juni och Augusti och datum meddelas efter Intresseanmälan. 

Steg 1: Introduktion
Här får du en introduktion till att leda med grafisk facilitering i de digitala  rummen. Du får uppleva och se exempel på olika sätt att leda samtal visuellt i ett digitalt möte eller konferens. Här ges  även en grundläggande teori inom facilitering och visuellt tänkande.  Du får uppleva MIRO, Procreate, Zoom och Google Slides och Padlet. 
Tid: 2 tim och 30min. 

Pris: 1500 kr exl. moms. Max 15 platser per kurs. 

Steg 2: Medskapande praktik
Här fördjupas lärandet om den faciliterande delen i grafisk facilitering. Frågor som kommer fördjupas är exempelvis: Hur vi kan formge möten som skapar förutsättningar för delaktighet, samarbete och medskapande? Hur kan utforma möten på ett sätt så att alla kan bidra och delta i det digitala samtalet?  Här kommer du få testa plattformar så som MIBO, Topia mfl. I kursen ingår 30 minuters enskild coachning för ett möte eller konferens du ska leda eller planera.
Tid: 6 tim  (inkluderar steg 1)
och 30 minuter enskilt stöd.
Pris: 3000 kr exl moms. 
 

Steg 3: Visuellt tänkande och ritande
Här får du praktisk kunskap av visuell tänkande genom att träna ditt eget visuella språk. Vi bygga upp ett eget visuella vokabulär och symboler. Du kommer att blir introducerad till olika digitala ritprogram så som Adobe Draw och Procreate. Sätt att använda visuella mallar (templates) i möten och dialoger. Vi utmanar och testar hybrider mellan digitalt och analogt. Här inkluderas även tillgång till flera visuellamötesmallar som du kan använda i ex. MURAL eller MIRO. 
Tid: 9 tim  (inkluderar steg 1 och 2)

Pris: 4500 kr exl moms. 

”Kursen var både inspirerande och bjöd på ny kunskap och nya synvinklar på digitala möten. Tack Maria, mina digitala möten är mycket ner kreativa efter din kurs!"

LENA HÅKANSSON,
 
Universitetslektor. Institutionen för design vid Linneuniversitetet.

"Maria är inte bara en otroligt erfaren och duktig lärare, hon har också ett väldigt avslappnat sätt att förmedla sin kunskap. Från kursen Digitala möten och grafisk facilitering fick jag en rad olika redskap att använda på mina egna kurser och möten!"

MARIA SWENNBECK, 
Lärare i Permakultur vid Holistic Gardening. 

"Kursen gav en bra inblick i ett antal digitala verktyg och metoder för att skapa inbjudande och inspirerande rum att arbeta i för mindre och större grupper!"

STEPHAN HRUZA,  Teacher in design for sustainable development at Design + Change at Linnaeus University

banner.png

RITA FÖR ATT KOMMUNICERA ✏️ DIGITALT

Visuellt tänkande - prova på att rita digitalt! 
Här får under 1 tim testa att programmet procreate för att rita digitalt och animera! Du får en kort introduktion till visuell tänkande sedan är det DRAW ALONG där du ritar efter mig på egen iPad. Du blir introducerad till olika penslar och möjligheter för digitalt ritande. Du behöver ladda ner programmet Procreate till din iPad. 

Tid: 1 tim.
Plats: Zoom, den 7:e Juni kl 15.00 - 16.00 
Pris: Gratis!

bottom of page